Az első híddíszítés

A következő hetekben szeretnénk egy kicsit együtt nosztalgiázni veletek, visszatekinteni a kezdetekre, hogyan lettünk gödi lakosok, hogyan formálódott a településrész közössége, hogy indult a csatornázás szervezése. Mesélni fogunk személyes élményekről és a hivatalos fejleményekről is, és reméljük, bennetek is felidéződik majd sok kellemes emlék! Nem történeti sorrendben fogunk haladni, hanem kiemelünk egy-egy fontos eseményt, momentumot. A NESZE Facebook-oldalán várjuk a hozzászólásaitokat! Mivel még élénken él bennünk a vasárnapi közös híddíszítés, elsőként álljon itt az első ilyen alkalomról szóló emlékezés:

5 évvel ezelőtt, 2013 októberében kezdődtek a neveleki önkéntesek megbeszélései a gödi önkormányzattal, aminek eredményeképpen decemberben az önkormányzat felújíttatta az igen rossz állapotban lévő, Nevelekre vezető hidat. Ennek örömére, illetve a csatornázás előkészítéséhez szükséges önkéntestoborzás érdekében szerveződött az első híddíszítő alkalom. Az akkor még csak egyórásra szervezett programra így emlékszik az egyik szervező, Dégi Juli:

“Amikor megérkeztem, egy kedves öregúr termosszal a kezében állt a híd közepén. Akkor ismertem meg Dr. Nagy Elemért, aki később közösségünk egyik motorja lett. Egyből kifogásolta, hogy csak mi ketten vagyunk, de örült a kezdeményezésnek és rögtön elkezdett sztorizni. Közben szállingóztak az emberek, sokan családostul. Baló Tomi – a közösség másik motorja – és Elemér közösen tették fel az első fenyőágat a híd korlátjára. Lett asztal a Neveleki Wellnessből, érkeztek az önkéntesek, akiket már ismertem, de sokan jöttek érdeklődni is. Többen hoztak otthonról karácsonyfadíszeket, forralt bort meg süteményt is. Egykettőre felkerült a dekoráció. Még ezután is hosszan beszélgettünk, jó hangulatban a szomszédokkal.

Sötétedés után kezdődött az önkéntesek tájékoztatása a Neveleki Wellnessben. Alig voltunk többen 10-nél, de azt végig lehetett érezni, hogy nagy a tenni akarás a csatornázás szervezésével kapcsolatban. Aznap 8 lelkes önkéntes jelentkezett arra az idő- és energiaigényes feladatra, hogy végigjárja a neveleki házakat (640 db!) a csatornázásról és Nevelek fejlesztéséről szóló igényfelmérő kérdőívvel. Ami az igazi csoda, hogy a 8 önkéntesből januárra 25 lett.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük